Σχετικά

Γεια σας! Είμαι η Ελεάννα και σας καλωσορίζω στο Foodaki! Εδώ θα βρείτε δημιουργικές, πολυεθνικές συνταγές, προτάσεις για εστιατόρια και ρεπορτάζ από τον κόσμο της γεύσης. Έφτιαξα αυτό το blog γιατί πιστεύω πως το καλό φαγητό νοστιμίζει τη ζωή μας και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Ξεκίνησα να μαγειρεύω και να βγάζω φωτογραφίες από πολύ μικρή. Μεγαλώνοντας σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Πειραιά και έκανα μεταπτυχιακά στο Λονδίνο και τη Γλασκώβη.  Αν και ασχολήθηκα αρχικά με τον κλάδο σπουδών μου, τελικά αποφάσισα να αφοσιωθώ στις πρώτες μου αγάπες, τη μαγειρική και τη φωτογραφία.

Το Foodaki γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 μετά από ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Συνταγές και άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά μαγειρικής και στο ραδιόφωνο. Από το Μάϊο του 2014 συνεργάζομαι με το περιοδικό «Αλάτι & Πιπέρι» με ρεπορτάζ για τις γαστρονομικές γειτονιές της Αθήνας (δείτε περισσότερα στο Foodaki στα media). Επίσης συνεργάζομαι με εταιρίες, εστιατόρια και καταστήματα, για ανάπτυξη συνταγών και φωτογράφιση φαγητών κι εκδηλώσεων.

906122_1423820624537944_1347574034159894447_o

Μαγειρεύοντας σε εκδήλωση των Farmers Republic

 

Γύρω στα 11 που γνώρισα τη φωτογραφία κι έτσι άρχισε ένας μεγάλος έρωτας ;)

Γύρω στα 11 που γνώρισα τη φωτογραφία κι έτσι άρχισε ένας μεγάλος έρωτας ;)

Οι γεύσεις που γνώρισα μεγαλώνοντας δεν ήταν οι κλασικές Ελληνικές.  Είμαστε μια οικογένεια «πολυεθνική«. Από την πλευρά της μαμάς μου, η γιαγιά ήταν Ρωσίδα, γεννημένη στην Οδησσό. Η οικογένειά της έφυγε για την Ελλάδα λίγο μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ο παππούς μου ήταν Κωνσταντινουπολίτης, από παλιά Φαναριώτικη οικογένεια. Την ίδια περίπου εποχή που η οικογένεια της γιαγιάς έφυγε από την Οδησσό, έφυγε κι η οικογένεια του παππού από την Πόλη.

My family

Από τη μεριά του πατέρα μου, η καταγωγή του προπάππου είναι από την Πελοπόννησο, όπου είχε εργαστήριο παρασκευής λικέρ, όμως κάποια στιγμή μετέφερε την επιχείρηση και την οικογένειά του στην (πλουσιότερη τότε) Ελληνική παροικία στη Ρουμανία. Με τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο όμως η χώρα καταστράφηκε κι οι Έλληνες έφυγαν. Ο παππούς μου αποφάσισε να πάνε στη Νέα Ζηλανδία, γιατί η Ελλάδα δεν είχε πολλά να προσφέρει. Γύρισαν στην Ελλάδα όταν ο πατέρας μου ήταν πια 35 χρονών. Επίσης έζησα στην Βρετανία για μερικά χρόνια κι έτσι έμαθα κι άλλες συνταγές, ειδικά για γλυκά και κέικ. Σε αυτές τις παραδόσεις βασίζεται η μαγειρική μου.

Ελάτε μαζί μου για ένα νοερό ταξίδι στον κόσμο με τη βοήθεια της μαγειρικής!

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα, εκτός κι αν ορίζεται διαφορετικά, είναι ©2015 Eleanna Giannopoulou