Ριφιφί με ανανεωμένο μενού και παραστάσεις

Rififi_3

Το εστιατόριο Ριφιφί βρίσκεται στα Εξάρχεια και φέτος έχει ανανεωμένο μενού με δημιουργική Ελληνική κουζίνα υπό την επίβλεψη του chef Στέλιου Αποστόλου. Προσιτές τιμές, φιλόξενο, ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον, τοίχοι διακοσμημένοι από τη ζωγράφο Άννα Κουρή, πολιτιστικά happening, όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα του αγαπημένου από το 2006 εστιατορίου.

Η έμφαση είναι στην ποιοτική Ελληνική κουζίνα και τα φρέσκα, τοπικά κι εποχιακά προϊόντα. Βασική καινοτομία φέτος, η τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος που δίνει εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα, διατηρώντας ταυτόχρονα τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες των τροφών.

Rififi_2

Θα ξεκινήσετε το δείπνο ή γεύμα σας με ζυμωτό ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης και τυριά όπως το αρσενικό Νάξου ή το κρασοτύρι ωριμασμένο σε μούστο (επίσης από τη Νάξο) και τη Μυτιληνιά φέτα με λαδορίγανη. Οι σαλάτες που ακολουθούν σερβίρονται σε δύο μεγέθη: κανονική, με τιμές από 5,20 Ευρώ για τα λαχανικά εποχής στον ατμό με κρόκο Κοζάνης, έως 8,60 Ευρώ για την πράσινη με κατσικίσιο τυρί, αποξηραμένα βατόμουρα, φυστίκια κάσιους και βινεγκρέτ με πετιμέζι και μικρή, με τιμές από 3,70 Ε έως 4,50 Ε.

Τα ορεκτικά περιλαμβάνουν από απλές τηγανιτές πατάτες (2,90Ε), μέχρι μανιταρομπιφτέκια με πουρέ από φακές, δύοσμο και σάλτσα μουστάρδας (4,80Ε), μπάρες φέτας με μούσλι και μαρμελάδα τομάτας και δυόσμου (5,90Ε), σύγλινο Μάνης με σάλτσα από πορτοκάλι και μέλι (6,20Ε) και άλλα πολλά.

salad_3

Για όσους αγαπούν τα ζυμαρικά το μενού περιλαμβάνει παπαρδέλες με κιμά μανιταριών και λάδι τρούφας (8,50Ε), Κρητικά σιουφιχτά με σπανάκι και κατίκι Δομοκού (7,80Ε) και άλλα. Στα κυρίως θα βρείτε στιφάδο από μοσχαρίσια μάγουλα με κρεμμυδάκι κι αποξηραμένα δαμάσκηνα σε πήλινο σκεπασμένο με σφολιάτα (10,20Ε), χοιρινό πρασοσέλινο (8,50Ε), ποικιλία από ψητά σχάρας και σολομό στη λαδόκολλα (13,70Ε).

Αν σας περισσεύει χώρος, τελειώστε το γεύμα σας με ένα επιδόρπιο όπως μους από φρέσκο ανθότυρο και γλυκό κουταλιού, αχλάδια ή μήλα ποσέ σε σιρόπι από κρόκο Κοζάνης και σοκολατένια μπράουνις με παγωτό βανίλια. Φυσικά, δεν λείπουν οι καθημερινές διαφορετικές επιλογές σε πιάτα ημέρας, ανάλογα με τα εποχιακά υλικά. Κατά τη χειμερινή σεζόν, προσφέρονται όσπρια, σούπες, μαγειρευτά, καθώς και φρέσκα ψάρια ανοιχτής θαλάσσης.

meat_2

Πέρα από τις ευχάριστες γαστριμαργικές εκπλήξεις, το ΡΙΦΙΦΙ σερβίρει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 10 το βράδυ έναν κόκορα που δεν τρώγεται με τίποτα, αλλά είναι πέρα για πέρα απολαυστικός! Ο ‘ΚΟΚΟΡΑΣ’, το πρώτο θεατρικό σίριαλ, λαμβάνει χώρα στο διπλανό σας τραπέζι για 30 λεπτά και χωρίς εισιτήριο ή έξτρα χρέωση πέρα από το δείπνο σας. ‘Η γριά’, το 1οαπό τα 4 επεισόδια της σεζόν, ξεκινά την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και για 10 μόνο παραστάσεις.

kokkoras 3

Εσείς όταν τρώτε έξω, κρυφακούτε τους διπλανούς σας;

 Πληροφορίες:

Εστιατόριο Ριφιφί
Εμμανουήλ Μπενάκη 69Α & Βαλτετσίου, Εξάρχεια
Τηλ. για κρατήσεις & πληροφορίες: 210 330 0237
email: [email protected] 
www.rififi-restaurant.gr
www.facebook.com/pages/Rififi-Restaurant/212317165484781

Υ.Γ. Επιτόπια κριτική από το Foodaki σύντομα! ;)

 

 

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Comments

  1. says

    Εγώ ξελιγώθηκα και μόνο που διάβαζα τα πιάτα, που να ήμουν εκεί! Ευχάριστος χώρος και με προσωπικότητα. Αυτά είναι και τα μαγαζιά που προτιμώ. Θα περιμένω την συνέχεια! Φιλιά Ελλεάνα μου και ευχαριστούμε για το tour!

Σχόλια; Ερωτήσεις; Εντυπώσεις; Πείτε μου!