Στο Κελάρι του Grande Bretagne

Hotel Grande Bretagne - Main entrance 1-2

Το ξενοδοχείο Grand Bretagne (γνωστό και ως «Μεγάλη Βρετάνια»), εκτός από ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της Αθήνας και ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, κρύβει θησαυρούς για όσους αγαπούν το καλό κρασί και φαγητό. Είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω, μαζί με συναδέλφους bloggers, σε μια βραδιά οινογνωσίας που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Wine Cellar, το κελλάρι του ξενοδοχείου.

IMG_4077

Το δείπνο στο Wine Cellar του Grande Bretagne

Ο χώρος επιβλητικός, πραγματικά ένα μαγικό κελλάρι με ένα μεγάλο, μοναστηριακό, τραπέζι στο κέντρο και γύρω κάβες με μοναδικά κρασιά. Για την ακρίβεια, εδώ φυλάσσονται 2600 σπάνια κρασιά! Διατίθεται για ιδιωτικά γεύματα και δείπνα, καθώς στο τραπέζι μπορούν να καθίσουν μέχρι 14 άτομα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν είστε γνώστης στο κρασί: ο πολυβραβευμένος executive chef του Grand Bretagne, Σωτήρης Ευαγγέλου, θα ετοιμάσει ειδικά μενού με βάση την Ελληνική κουζίνα, για εσάς και τους καλεσμένους σας, με τους σωστούς συνδυασμούς πιάτων και κρασιών.

Υπεύθυνος για «οινικό» μέρος της εμπειρίας στο Wine Cellar είναι ο head sommelier των ξενοδοχείων Grand Bretagne και King George, Ευάγγελος Ψωφίδης, απόφοιτος του «Wine and Spirits Education Trust» και με εμπειρία από το εστιατόριο «48 The Restaurant». Εκτός από υπεύθυνος για το Wine Cellar, ο Ευάγγελος Ψωφίδης έχει και την επιμέλεια της λίστας κρασιών των GB Roof Garden, GB Corner στο Grande Bretagne και Tudor Hall στο King George. Μάλιστα, το περιοδικό «Wine Spectator» απένειμε το βραβείο «Best Award of Excellence 2014″, μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, στο GB Roof Garden.

Ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου (αριστερά) κι ο head sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης

Ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου (αριστερά) κι ο head sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης (δεξιά)

Ξέροντας την ευαισθησία μου στο αλκοόλ εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι κανένα κρασί δεν μου έφερε ζάλη ή πονοκέφαλο. Κάθε ένα που δοκίμασα ήταν μια απόλαυση, με αποκορύφωμα το γλυκό Ισπανικό Bodegas Hidalgo La Gitana Triana Pedro Ximenez, που συνόδεψε στο τέλος του γεύματος μας, μια ανάλαφρη κρέμα Καταλάνα με φρέσκια κομπότ αχλαδιού και χουρμά, και αφρό πραλίνας φουντουκιού με σοκολάτα.

This slideshow requires JavaScript.

Εκείνο που επίσης έμαθα σε αυτή την επίσκεψη ήταν ότι το  Grande Bretagne διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως: χειροποίητες Ελληνικές μαρμελάδες και μέλια, τσάι Χίου με γεύση μαστίχας, τσάι από βότανα του Ολύμπου, παρθένο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι, αρωματικά χώρου με το αποκλειστικό άρωμα που χρησιμοποιείται στο ξενοδοχείο και βέβαια, τον αγαπημένο μου αρκούδο, τον Teddy Doorman, εμπνευσμένο από τους γνωστούς πορτιέρηδες του ξενοδοχείου. Ιδανικά όλα για δώρα σε φίλους στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Ο "Teddy Doorman"

Ο «Teddy Doorman»

IMG_4112

Χειροποίητες Ελληνικές μαρμελάδες

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Grande Bretagne: www.grandebretagnestore.com/int/el

Αναρωτιέμαι αν μπορεί κανείς να απολαύσει ένα από τα υπέροχα κρασιά του Grande Bretagne και στο φημισμένο spa τους…. Αυτό θα ήταν πραγματικά η απόλυτη foodie εμπειρία!

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Σχόλια; Ερωτήσεις; Εντυπώσεις; Πείτε μου!