γεύσεις που παντρεύουν το παραδοσιακό & το σύγχρονο (μέρες Μυκόνου, μέρος 2ο)

Υπέροχα κοκτέιλ που μας υποδέχθηκαν στο Belvedere Mykonos

Υπέροχα κοκτέιλ που μας υποδέχθηκαν στο Belvedere Mykonos

Θυμάστε την περασμένη εβδομάδα που σας μίλαγα για το φανταστικό Marechiaro, το Ιταλικό εστιατόριο στη Μύκονο με την αυθεντική Ναπολιτάνικη πίτσα; Αυτό με το φούρνο από ηφαιστειακές πέτρες, φερμένες κατευθείαν από το Βεζούβιο; Ε λοιπόν σκέφτηκα ότι δεν σας βασάνισα αρκετά και τώρα θα σας πω για το αδερφάκι του, το Belvedere Mykonos!

Χοιρινή παντσέτα σε μέλι με βαλσαμικό, πιπεριές σωτέ & πατάτες

Χοιρινή παντσέτα σε μέλι με βαλσαμικό, πιπεριές σωτέ & πατάτες

Το Belvedere Mykonos  είναι το εστιατόριο του γνωστού ξενοδοχείου Belvedere στη Χώρα της Μυκόνου. Φέτος λειτουργεί πλήρως ανανεωμένο και με καινούριο μενού! Θα δοκιμάσετε τις δημιουργίες του γνωστού σεφ Νίκου Ζερβού, που έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σεφ της γενιάς του. Έχει δουλέψει sous-chef στο «L” Atelier de Joel Robuchon» στο Παρίσι (το οποίο έχει 2 αστέρια Michelin) και στο el Buli στην Ισπανία (3 αστέρια Michelin).  Με έμπνευση από τη Μυκονιάτικη παράδοση, ο chef Νίκος Ζερβός φτιάχνει αυθεντικές γεύσεις με σύγχρονη προσέγγιση. Επιλέγει τα καλύτερα φρέσκα υλικά και συνθέτει δημιουργικά πιάτα, αναμειγνύοντας τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας με τη Μυκονιάτικη γαστρονομική παράδοση.

Κέικ σιμιγδάλι με καρύδα, κρέμα κανέλας και καραμέλα

Κέικ σιμιγδάλι με καρύδα, κρέμα κανέλας και καραμέλα

Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από τον πλούτο, την ποικιλία, τη φαντασία και το δέσιμο όσων πιάτων δοκίμασα. Ενδεικτικά μόνο, θα σας αναφέρω:

  • καταπληκτικό carpaccio τόνου με αυγοτάραχο Μεσολογγίου
  • αχτύπητη σαλάτα σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας ψημένο με στακοβούτυρο, φέτα και βινεγκρέτ μελιού (την οποία μάλιστα έφυγα δυο φορές, ξανά στο εστιατόριο του Seaside Belvedere Hotel, το παραθαλάσσιο αδελφάκι του Belvedere στην Ψαρού, όπου μείναμε)
  • ανάλαφρα μπλινί από κινόα με καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού με μοσχολέμονο και σάλτσα μέλι-μουστάρδα και λιναρόσπορο
  • μπαλάκια κοτόπουλου με σάλτσα εστραγκόν και μους γιαουρτιού με άρωμα λεμόνι
  • φασόλια με σπανάκι, λιαστές ντομάτες, βιολογικό λάδι με βότανα και χταπόδι σχάρας με baby ρόκα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός γης και θάλασσας
  • μοσχάρι γάλακτος με σάλτσα τόνου, κάπαρη, shiso, ραπανάκι και μυρώνι
  • ένα πανάλαφρο λαυράκι με σπασμένη πατάτα, βασιλικό καβούρι και σάλτσα καρύδας με μοσχολέμονο
  • το αγαπημένο μου, φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι, σαλάτα από κουσκούς με σταφίδες, μαρμελάδα βερίκοκο με κύμινο και σάλτσα φρέσκου κόλιανδρου
  • κρέμα σοκολάτας με σιρόπι μοσχολέμονου, σφουγγάρι φουντουκιού, σάλτσα από σμέουρα και παγωμένο marshmallow μοσχολέμονου
  • κέικ σιμιγδαλιού με καρύδα, κρέμα κανέλας, σορμπέ μαστίχα και καραμέλα lemon pepper

This slideshow requires JavaScript.

Εκτός από τα φαγητά με μάγεψε κι η ατμόσφαιρα του Belvedere Mykonos. Με τα τραπέζια γύρω από μια μεγάλη πισίνα, χαμηλό φωτισμό, άνετα, μαλακά καθίσματα και καναπέδες, ήταν μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά που δεν ήθελα να τελειώσει.

Μια ατμόσφαιρα μαγική στο Belvedere Mykonnos

Μια ατμόσφαιρα μαγική στο Belvedere Mykonnos

Αν βρεθείτε στη Μύκονο σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, όπως και το ξενοδοχείο μας, το Seaside Cottage by Belvedere Mykonos. Μια μικρή γειτονιά από χαριτωμένα σπιτάκια σε Κυκλαδίτικο στυλ, είναι μια ευχάριστη και δροσερή ανάπαυση, δυο βήματα από την παραλία. Το προσωπικό εξυπηρετικότατο, το φαγητό εγγυημένο αφού το χειρίζεται ο σεφ Νίκος Ζερβός, το περιβάλλον ευχάριστο κι ήσυχο. Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο Seaside Cottage by Belvedere Mykonos για τη φιλοξενία και την Act & React για την οργάνωση του event!

This slideshow requires JavaScript.

Με αυτά τα μαγευτικά σας αφήνω κι εύχομαι σύντομα να κάνετε το ταξιδάκι στη Μύκονο και να τα γευτείτε όλα από κοντά. Όπως καταλαβαίνετε, πέρασα υπέροχα και θα’θελα πολύ να ξαναπάω! ;)

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Σχόλια; Ερωτήσεις; Εντυπώσεις; Πείτε μου!