Οι γεύσεις «ανθίζουν» στην Καλλιθέα

anthos geusewn (8)-2

Κοντά στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Καλλιθέα, εκεί που ήταν παλιά το «Μαγέρικο της Νάγιας», βρίσκεται το νέο μπιστρό – εστιατόριο του Γιώργου Γεράρδου, φιναλίστ του Master Chef 2. Ο «Ανθός Γεύσεων» συνδυάζει ωραία ρετρό αισθητική με παλιά αντικείμενα σε νέες διακοσμητικές χρήσεις, φιλόξενη και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, με εξαιρετικές γεύσεις δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας.

IMG_3697

Ο Γιώργος κι η σύζυγός του Ελένη δίνουν μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και προμηθεύονται τις πρώτες ύλες τους μόνο από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Εδώ θα βρείτε χωριάτικες ταλιατέλες με Κασιώτικη σιτάκα (από τα λίγα εστιατόρια στην Αθήνα που τη χρησιμοποιούν μαζί με το Μπακαλόγατο στην Κυψέλη από όσο ξέρω), καπνιστή πανσέτα και παλαιωμένο ανθότυρο, μαύρο χοίρο στη σχάρα ή στην κατσαρόλα με μπύρα, φάβα Φενεού με σύγλινο Αρεόπολης, σαλάτα ντάκο κι άλλα πολλά πιάτα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα με επιλεγμένα υλικά.

Τις Κυριακές σερβίρεται μενού brunch από τις 11 το πρωί. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το νόστιμο βουβαλίσιο burger που μπαίνει ανάμεσα σε δυο πιτούλες για σουβλάκι και τον καγιανά με λουκάνικο. Το το μενού αλλάζει ανάλογα την εποχή. Έτσι μπορεί τη σαλάτα μαριναρισμένων λαχανικών να τη φάτε άλλοτε με σταφύλια κι άλλοτε με σύκα ή πορτοκάλι, ανάλογα την εποχή που θα πάτε. Επίσης, συχνά ο Γιώργος οργανώνει θεματικές εβδομάδες, είτε μόνος είτε με guest chefs, όπως το Σαββατοκύριακο 28-30/11 που φιλοξένησε τον σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα ή νωρίτερα το Νοέμβριο τον σεφ Ovidio Brega.

anthos geusewn (9)-2 anthos geusewn (10)-2

anthos geusewn (12)-2

Στο επιδόρπιο, το μεγάλο σουξέ του μαγαζιού είναι η σφαίρα λευκής σοκολάτας που είναι γεμιστή με κρέμα πραλίνας. Αν τη δοκιμάσετε, σίγουρα θα ξαναπάτε στον Ανθό ακόμα και μόνο για το γλυκό αυτό! Επίσης, τα ποτά που σερβίρονται έχουν επίσης Ελληνικό προσανατολισμό, με εμφιαλωμένο κρασί και μπύρες από την Ελλάδα. Μην παραλείψετε να πάρετε κάποιο από τα πρωτότυπα και γευστικά κοκτέιλ που φτιάχνουν, όσο περιμένετε το φαγητό σας να ετοιμαστεί.

anthos geusewn (1)-2

IMG_3695-2

Μιας και είναι τώρα περίοδος εορτών, έχετε υπόψη το εορταστικό μενού του Ανθού για τα Χριστούγεννα, στις 24 & 25 Δεκεμβρίου.

 

Όποτε και να πάτε, όποιον κι αν θέλετε να κεράσετε, ένα είναι σίγουρο: ο Ανθός θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και καλοχορτασμένους, χωρίς να σας αδειάσει το πορτοφόλι. Με κάθε ειλικρίνεια, όταν επισκέφτηκα τον Ανθό δεν ήθελα να φύγω. Ελπίζω να νιώσετε το ίδιο κι εσείς!

Πληροφορίες:

«Ανθός Γεύσεων»
Ευαγγελιστρίας 96 & Γαλατείας, Καλλιθέα
Τηλ. 213 027 1631
www.facebook.com/AnthosGeusewn

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Comments

  1. says

    Τι κανεις,κοριτσι μου?Παλι τους δρομους πηρες?πολυ ωραια η αναφορα σου και κατατοπιστικη,για το μαγαζι του Γιωργου Γεραρδου.Αλλα,εγω μαλλον θα ειμαι μεσα τις γιορτες.Βλεπεις τους εχω καλομαθει ολους,και περιμενουν τα παντα απο μενα.Δεν πειραζει.Χαιρομαι και εγω μαζι τους.Ας ειμαστε ολοι καλα και καλες γιορτες να εχουμε.πολλα φιλια και καλη εβδομαδα.

    • Eleanna says

      Γεια σου Γιώτα χρυσοχέρα! Πάντα στους δρόμους εγώ κι αυτές τις μέρες στην κουζίνα μαγειρεύω για όλες τις επόμενες ;) Φιλάκια!

Σχόλια; Ερωτήσεις; Εντυπώσεις; Πείτε μου!