Ζεστή Πατατοσαλάτα με Λουκάνικο

Warm Potato Salad with Sausage, Beer and Mustard sauce

Συνταγών Oktoberfest συνέχεια! Μετά τα τυροψωμάκια pretzel της Τρίτης και τη γιορτή μπύρας στα T.G.I. Fridays, ήρθε η ώρα για το κυρίως πιάτο. Τι άλλο καλύτερο από μια ζεστή πατατοσαλάτα με λουκάνικα και σάλτσα μπύρας-μουστάρδας; Για άλλη μια φορά πρωταγωνιστούν τα αλλαντικά που έφερε από τη Βαυαρία ο co-blogger Αντώνης, αλλά εσείς μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με λουκάνικα με πράσο ή ακόμη και Φρανκφούρτης, για μια πιο Oktoberfest νότα.

Warm Potato Salad with Sausage, Beer and Mustard sauce

 

Warm Potato Salad with Sausage, Beer and Mustard sauce

Επίσης ο Αντώνης μου έφερε ένα αλλαντικό που λέγεται leberkase, το οποίο έκοψα σε μικρά κομμάτια, το σωτάρισα και το πρόσθεσα στη σαλάτα. Το leberkase θυμίζει ρολό κιμά σε εμφάνιση και φτιάχνεται από corned beef, χοιρινό, μπέικον και κρεμμύδια. Τα κάνουν όλα μαζί κιμά και τα ψήνουν σε φόρμα για ψωμί. Προτείνω εφόσον δεν το βρείτε εδώ, να το αντικαταστήσετε με καλό καβουρμά. Το ίδιο θα βγει, μη σας πω και καλύτερο.

800px-Leberkäse-1

«Leberkäse-1″ by Rainer Z … – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Βασικά η υπόθεση κατασκευής της πατατοσαλάτας είναι απλή. Βράζουμε τις πατάτες (μπορούμε και από την προηγούμενη), τόσο όσο να μαλακώσουν αλλά να μην γίνουν πουρές. Τις στραγγίζουμε κι όσο κρυώνουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε λίγη μπύρα με μουστάρδα σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, αλάτι, ξύδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δένουμε τη σάλτσα με λίγο αλεύρι. Σωτάρουμε ένα κρεμμύδι και κατόπιν τα λουκάνικα. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, τις αλατίζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Έτοιμο! Σερβίρουμε φυσικά με άφθονη μπύρα και pretzel.

Warm Potato Salad with Sausage, Beer and Mustard sauce


Recipe in English:

German-style Warm Potato Salad
 
Prep time - Χρονος Παρασκευης
Cook time - Χρονος Μαγειρεματος
Total time - Συνολικος Χρονος
 
A warm potato salad with sausages, served with mustard and beer sauce. Inspired by traditional Oktoberfest dishes of Bavaria.
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Side / Συνοδευτικό
Cuisine - Κουζινα: German
Serves - Μεριδες: 4-6
Ingredients - Υλικα
For the salad:
  • 6 large boiling potatoes, peeled and cut in half
  • 1 large onion, chopped
  • ½ bunch fresh parsley, chopped
  • 6 small Frankfurt sausages or 3-4 large ones
  • 150gr roasted ham
  • salt, pepper
For the sauce:
  • 200ml lagger beer
  • 3 tbs sweet mustard
  • 1 tbs caster sugar
  • 2 tbs cider vinegar
  • 1 tbs butter
  • 1½ tbs all purpose flour
Instructions - Οδηγιες
  1. Boil the potatoes in plenty of salted water until tender, about 20 - 30 minutes. Drain and leave to cool. Cut into large cubes or thick slices and put them in a serving bowl.
  2. Fry the onion in a little vegetable oil until light brown in colour. Add to the potatoes.
  3. Chop the roasted ham in cubes and either slice the sausages if large, or use whole if small. Fry them in a little vegetable oil. Drain and add to the potatoes. Add half of the parsley. Stir.
Prepare the sauce:
  1. In a small-medium saucepan, melt the butter. Add the flour and stir, to make a roux. Slowly add the beer, alternating with the mustard. Once you have a paste, add the sugar, vinegar and remaining parsley. Pour on the potatoes and sausages and serve warm.
Notes - Σημειωσεις
This recipe calls for German Leberkase and Weisswurst, but you can replace them with sausages and cold cuts of your choice. I suggest Frankfurters, in order to stay with the German theme, but you can use whatever you like.You may find the original recipe at www.chow.com

Συνταγή στα Ελληνικά:

Ζεστή Πατατοσαλάτα με Αλλαντικά
 
Prep time - Χρονος Παρασκευης
Cook time - Χρονος Μαγειρεματος
Total time - Συνολικος Χρονος
 
Ζεστή πατατοσαλάτα με λουκάνικα, καβουρμά, μυρωδικά και σάλτσα από μπύρα και μουστάρδα.
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Side / Συνοδευτικό
Cuisine - Κουζινα: German/Γερμανική
Serves - Μεριδες: 4-6
Ingredients - Υλικα
Για τη σαλάτα:
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150γρ καβουρμάς
  • 6 μεσαία λουκάνικα ή 3 μεγάλα
Για τη σάλτσα:
  • 200ml μπύρα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
Instructions - Οδηγιες
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα:
  1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά να στέκονται, περίπου 20-30 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.Τις κόβουμε σε κύβους ή χοντρές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε σαλατιέρα.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι, μέχρι να ξανθύνει. Το προσθέτουμε στις πατάτες.
  3. Σωτάρουμε ξεχωριστά τα λουκάνικα είτε ολόκληρα αν είναι μικρά είτε σε κομμάτια αν είναι μεγαλύτερα και τον καβουρμά κομμένο σε κύβους. Τα προσθέτουμε στις πατάτες και το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα:
  1. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Ανακατεύουμε διαρκώς. Κατόπιν προσθέτουμε λίγη λίγη την μπύρα κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό.
  2. Ρίχνουμε τη σάλτσα στις πατάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
Notes - Σημειωσεις
Αρχική συνταγή από το www.chow.com

 Εντυπώσεις; Ερωτήσεις; Γράψτε τις στα σχόλια! Θα χαρώ να τα πούμε και στοFacebookTwitterInstagram και Pinterest!

 

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Σχόλια; Ερωτήσεις; Εντυπώσεις; Πείτε μου!