Κερασόπιτα «μοχίτο» – Mojito Cherry Pie

Cherry Pie - Κερασόπιτα

Ιούνιος, ο μήνας των κερασιών! Σε αντίθεση με τις φράουλες και τα άλλα καλοκαιρινά φρούτα, τα κεράσια είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα το Ιούνιο. Ας επωφεληθούμε λοιπόν!

Αυτή η συνταγή είναι του φίλου μου κι ερασιτέχνη μάγειρα Αντώνη. Τα φρέσκα κεράσια αγκαλιάζονται από μια βελούδινη κρέμα βανίλια και μαζί τυλίγονται σε αφράτα φύλλα σφολιάτας. Η ιδιαιτερότητά της; Είναι αρωματισμένη με ρούμι και γλυκολέμονο, θυμίζοντας έτσι το γνωστό καλοκαιρινό κοκτέιλ «μοχίτο» ;)

cherry pie - κερασόπιτα

Τα κεράσια τα έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με το τέλος της σχολικής χρονιάς. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, η γιαγιά μου η Ελένη (η Ρωσίδα) πάντα έπαιρνε κεράσια τέτοια εποχή και καθώς τα ετοίμαζε να τα φάμε, μου έφτιαχνε σκουλαρίκια με τα κεράσια που ήταν ακόμα ενωμένα ανά δυο στο κοτσάνι. Ήταν τα καλοκαιρινά μου σκουλαρίκια! Μήπως τα έκανε έτσι κι η δικιά σας γιαγιά;

Έτσι αυτή η γλυκιά κερασόπιτα, εκτός από πεντανόστιμη κι ευκολοφάγωτη, μου έφερε όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μου καλοκαίρια. Δοκιμάστε τη κι εσείς, που ξέρετε, μπορεί έχει το ίδιο αποτέλεσμα και σε σας…

κερασόπιτα

Κερασόπιτα Μοχίτο
 
Prep time - Χρονος Παρασκευης
Cook time - Χρονος Μαγειρεματος
Total time - Συνολικος Χρονος
 
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Επιδόρπιο
Serves - Μεριδες: 8-10
Ingredients - Υλικα
  • 1 πακέτο σφολιάτα έτοιμη
  • 500γρ φρέσκα κεράσια, καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια
  • 450γρ ζάχαρη ξανθή
  • 1 φάκελο (6 κ.σούπας) σκόνη άνθος αραβοσίτου Βανίλια
  • 500ml (2 φλυτζάνια) κρέμα γάλακτος
  • 400ml (1⅔ φλ.) γάλα
  • 80ml λευκό ρούμι
  • χυμό από 1 γλυκολέμονο
Instructions - Οδηγιες
Ετοιμάζουμε τα κεράσια:
  1. Ανακατεύουμε τα κεράσια με το χυμό γλυκολέμονου, το ρούμι και 1-2 κ. σούπας από τη ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.
Eτοιμάζουμε την κρέμα:
  1. Παίρνουμε μισό φλυτζάνι από το γάλα και διαλύουμε εκεί το άνθος αραβοσίτου βανίλια, για να μην σβολιάσει.
  2. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος και άνθους αραβοσίτου στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, πάνω από χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει κρέμα. Βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα κεράσια με το ρούμι. Ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση:
  1. Βουτυρώνουμε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψί φούρνου. Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και σηκώνουμε λίγο τις άκρες γύρω γύρω να κάνουν ένα χαμηλό τοίχωμα. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της κρέμας και των κερασιών. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και διπλώνουμε μέσα όση τυχόν σφολιάτα περισσεύει.
  2. Ψήνουμε στους 170C για 45 λεπτά. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σας άνοιξε την όρεξη αυτή η συνταγή; Θέλετε κι άλλες; Γραφτείτε στο εβδομαδιαίο μου newletter για να μην χάνετε συνταγή! Επίσης μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα μου στο Facebook ή να με ακολουθείστε με στο Twitter, το Bloglovin, το Pinterest και το Instagram !


Recipe in English:

Mojito Cherry Pie
 
Prep time - Χρονος Παρασκευης
Cook time - Χρονος Μαγειρεματος
Total time - Συνολικος Χρονος
 
An easy pie with fresh cherries, vanilla custard and rum. The flavors are amazing!
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Dessert
Serves - Μεριδες: 8-10
Ingredients - Υλικα
  • 1 package ready-to-use puff pastry (about 800g)
  • 500g fresh cherries, washed and pitted
  • 450g light brown sugar
  • 500ml (2 cups) whipping cream
  • 100ml (1⅔ cups) full fat milk
  • 80ml white rum
  • juice from 1 lime
  • 6-7 tbs custard powder (non-instant)
Instructions - Οδηγιες
Prepare the cherries:
  1. Blend together the cherries with the rum, lime juice and a couple of tablespoons of sugar.
Prepare the custard:
  1. Dilute the custard powder in ¼ cup milk.
  2. In a saucepan, heat over medium heat the whipping cream and rest of the milk. Once warmed, add the sugar and stir until dissolved. Add the custard powder mixture and simmer, stirring often, until it has thickened.
Assembly:
  1. Add the cherries with their juices into the custard cream.
  2. Grease well a rectangular large oven pan. Line it with one sheet of puff pastry. Bend the edges so a small wall is formed at the sides. Pour the cream and cherries mixture onto the puff pastry. Cover with the second sheet and bend in the edges.
  3. Bake in a preheated oven at 170C/355F for about 45 minutes. Serve warm or at room temperature.

Did this recipe wet your appetite for more? Subscribe to my weekly newsletter and never miss a recipe! Also, keep in touch via FacebookTwitterPinterestInstagram and Bloglovin!

Σχολιάστε μέσω Facebook, Google και Wordpress (κάντε κλικ στον κάθε τίτλο)

Loading Facebook Comments ...

Comments

  1. says

    Πω πω ναι!
    Κερασένια σκουλαρίκια!
    Εύκολη και πρωτότυπη η κερασόπιτα του Αντώνη.
    Το άνθος αραβοσίτου, το ρούμι και το λάιμ είναι όλες πολύ καλές προσθήκες!
    Φιλιά!

  2. says

    ααα και γω τα ειχα αυτα τα σκουλαρικια!!! απο τη γιαγια φυσικα!!! εχουμε κερασια στον κηπο και καθε μερα μας κρεμουσε σκουλαρικια!! σουπερ η καλοκαιρινη κερασοπιτα σουπερ!!!

    • Eleanna says

      Είδες κι εσένα σου έφερε όμορφες αναμνήσεις αυτή η πίτα! Και πού να τη δοκιμάσεις κιόλας… ;) Σ’ευχαριστώ! Φιλάκια!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: