Εύκολα σφολιατίνια κανέλας με ντιπ βανίλιας

sfoliatinia-kanelas (4)

Αυτά τα γλυκά σφολιατίνια με γλάσο βανίλιας μπορεί να τα φτιάξει κι ο πιο αρχάριος! Έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα και θα τα αγαπήσουν όλοι! Extra bonus: θα μοσχοβολήσει το σπίτι κανέλα και ζάχαρη για δυο-τρεις μέρες τουλάχιστον. Είναι τραγανά, ανάλαφρα και γλυκά. Ιδανικά σερβιρισμένα με ρευστό γλάσο βανίλιας για βούτηγμα. Εξαιρετικά εύκολα στο φάγωμα!

Να σκεφτείτε ότι τα είχαμε σε μια πιατέλα στην κουζίνα και κάθε που περνάγαμε από κει, τσουπ, βουτάγαμε κι από ένα σφολιατίνι κανέλας. Με δυο φύλλα σφολιάτας μου βγήκε ένα «βουνό» σφολιατίνια αλλά είχαν σαφείς τάσεις εξαφανίσεως… Στη συνταγή σας δίνω τις αναλογίες για ένα φύλλο σφολιάτας αλλά και δυο να φτιάξετε, χαμένα δεν θα πάνε ;)

sfoliatinia-kanelas (3)sfoliatinia-kanelas (5)

Τρώγονται άνετα σκέτα κι αν βαριέστε ή βιάζεστε πολύ μπορείτε φυσικά να τα σερβίρετε χωρίς το γλάσο, είναι όμως τόσο εύκολο και νόστιμο που είναι κρίμα να το παραλείψετε. Δεν χρειάζεται καθόλου μαγείρεμα. Απλά ανακατεύουμε ζάχαρη άχνη, γάλα, βανίλια και λίγο τυρί κρέμα τύπου Philadelphia. Ειδικά τα πιτσιρίκια θα ενθουσιαστούν στην ιδέα να βουτάνε αυτά τα τραγανά, κανελάτα, σφολιατίνια μέσα στο γλάσο. Να σας πω το μυστικό μου, έτρωγα το γλάσο σκέτο με το κουταλάκι… Τόσο νόστιμο!

sfoliatinia-kanelas (1)

Cinnamon Twists with Cream Cheese Dip
 
Prep time - Χρονος Παρασκευης
Cook time - Χρονος Μαγειρεματος
Total time - Συνολικος Χρονος
 
Ridiculously easy cinnamon twists made of puff pastry and served with a vanilla and cream cheese glaze that's great for dipping them in!
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Dessert / Επιδόρπιο
Serves - Μεριδες: 20
Ingredients - Υλικα
For the cinnamon twists:
  • 1 sheet puff pastry
  • ¾ cup caster sugar
  • 1 tbs cinnamon powder
  • 100g butter, melted
For the vanilla glaze
  • 1 cup icing sugar
  • 2-3 tbs milk
  • 1 tsp liquid vanilla essence
  • 3 tbs Philadephia cream cheese
Instructions - Οδηγιες
Prepare the cinnamon twists:
  1. Preheat oven at 180C/356F, fan assisted. Line a large cookie tray with non-stick baking paper. Mix together the caster sugar and cinnamon in a bowl.
  2. Place the puff pastry sheet in a clean working surface. Brush the pastry generoursly with melted butter. Dust with the sugar and cinnamon mixture. If the butter dries before dusting with sugar, brush the pastry again.
  3. Using a sharp knife, cut the pastry lengthwise in strips about 1 inch wide. Cut the strips in the middle, accross this time, to make shorter ones. Take each end of a strip in each hand and twist it, each hand going the opposite way. Put them in the cookie tray and bake for 15-20 minutes or until golden brown. Any excess sugar will caramelize nicely while baking, so don't worry about it.
Make the cream cheese glaze:
  1. Beat the icing sugar and cream cheese with a fork. Add the milk and vanilla. If required, add a bit more milk. The dip/glaze can be stored in the fridge for up to a week.
Notes - Σημειωσεις
For a richer taste, replace the milk in the glaze/dip recipe with the same amount of cream.
Inspired by: Real Simple Cinnamon Twists

 
Εύκολα σφολιατίνια κανέλας με ντιπ βανίλιας
 
Prep time - Χρονος Παρασκευης
Cook time - Χρονος Μαγειρεματος
Total time - Συνολικος Χρονος
 
Πανεύκολα γλυκά σφολιατίνια με κανέλα και ζάχαρη με γλάσο βανίλιας.
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Dessert / Επιδόρπιο
Cuisine - Κουζινα: Greek / Ελληνική
Serves - Μεριδες: 20
Ingredients - Υλικα
Για τα σφολιατίνια:
Για το γλάσο:
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή δυο καψάκια σκόνη
  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
Instructions - Οδηγιες
Ετοιμάζουμε τα σφολιατίνια:
  1. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με την κανέλα.
  2. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας βουτύρου σε καθαρή και στεγνή επιφάνεια. Αλείφουμε τη σφολιάτα με μπόλικο λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη καλά.
  3. Με ένα μυτερό μαχαίρι κόβουμε τη σφολιάτα με τη ζάχαρη σε στενόμακρες λουρίδες πάχους περίπου όσο ένα δάχτυλο. Τις ξανακόβουμε κάθετα στη μέση για να μην είναι πολύ μακριές.
  4. Πιάνουμε με το κάθε χέρι μας από μία άκρη μιας λουρίδας και τη στρίβουμε με αντίθετη φορά ώστε να γίνει στριφτάρι, όπως οι βίδες. Βάζουμε τα στριφτάρια στη λαμαρίνα με απόσταση μεταξύ τους όσο δύο δάχτυλα. Δεν πειράζει αν η ζάχαρη πέφτει όπως δουλεύουμε τη σφολιάτα γιατί θα μείνει αρκετή στη ζύμη κι όση πέσει στο ταψί θα καραμελώσει ωραία στο ψήσιμο.
  5. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο:
  1. Σε μπωλ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη άχνη με το τυρί κρέμα. Αραιώνουμε το μείγμα με λίγο γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Αν το θέλουμε πιο ρευστό μπορούμε να βάλουμε λίγο γάλα ακόμη. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες.
Notes - Σημειωσεις
Για πιο πλούσια γεύση στο γλάσο μπορείτε να βάλετε κρέμα γάλακτος αντί για γάλα.
Συνταγή εμπνευσμένη από το Real Simple Cinnamon Twists

 Εντυπώσεις; Ερωτήσεις; Γράψτε τις στα σχόλια! Θα χαρώ να τα πούμε και στο FacebookTwitterInstagram και Pinterest!

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Comments

  1. says

    Σφολιατίνια έχω φτιάξει αλλά δεν τα είχα συνδυάσει με την κρέμα που ομολογώ λάτρεψα ως ιδέα! Πρόσεξε γειτόνισά μην έρθω επίσκεψη και στα φάω χαχα
    Φιλιά^^

    • Eleanna says

      Καλησπέρα γειτόνισσα! Κι εγώ τα έφτιαχνα με παρμεζάνα, τους έβαζα και λίγη πάπρικα, έτσι για την πονηριά ;) Θα σου αρέσουν τα γλυκά, είμαι σίγουρη! Φιλάκια!

  2. says

    Κρύωσε ο καιρός και ώρα να ανάψουν οι φούρνοι να ζεσταθεί και να μοσχομυρίσει το σπίτι. Ωραία ιδέα για τα γλυκά στριφτάρια, εχω συνηθίσει την αλμυρή εκδοχή τους και τη γλυκιά ούτε καν την είχα σκεφτει.

  3. says

    Κι εγώ συνήθως αλμυρά τα κάνω, γλυκά τα έχω κάνει μόνο με ζάχαρη, αλλά η δική σου εκδοχή φαίνεται σούπερ! Και αυτή η σάλτσα της βανίλιας… λαχταριστή!

    • Eleanna says

      Αφού τα έχεις ήδη φτιάξει με ζάχαρη Χρύσα, αυτή η εκδοχη θα σου αρέσει σίγουρα :) Ναι το γλάσο βανίλιας είναι από αυτά που τρώγονται και σκέτα ;)

  4. says

    Εύκολα και μυρωδάτα Ελεάννα
    Νομίζω πως το γλάσο είναι απαραίτητο. Τέλειο.
    Θα το δοκιμάσω μιας και η μυρωδιά της κανέλας μου αρέσει : )

    Φιλιά

Σχόλια; Ερωτήσεις; Εντυπώσεις; Πείτε μου!