Γλυκό ψυγείου με καραμελωμένα ροδάκινα

Τελευταία συνταγή με ροδάκινα για φέτος! Μετά το τσήζκεικ ροδάκινου και το σορμπέ ροδάκινου με λεβάντα, ήρθε η ώρα να τριτώσει το «κακό» με ένα εύκολο γλυκό ψυγείου. Θα χρειαστείτε μόνο μερικά μπισκότα, μια συσκευασία κρέμα γάλακτος και φυσικά, φρέσκα, ζουμερά και γλυκά ροδάκινα! Τώρα που το σκέφτομαι, μπορείτε να βάλετε και μερικά νεκταρίνια μαζί με τα ροδάκινα αν σας αρέσουν. Μπορεί τα νεκταρίνια να θέλουν περισσότερο χρόνο για να μαλακώσουν, επομένως αν χρησιμοποιήσετε, να το έχετε υπόψη σας.

Αυτό το γλυκό προέκυψε ένα απόγευμα που ήθελα κάτι να φτιάξω αλλά είχα πολύ λίγα κατάλληλα υλικά στο σπίτι κι έκανε ζέστη. Δεν ήθελα να βάλω φούρνο, δεν ήθελα το ένα, δεν ήθελα το άλλο. Όμως ήθελα να φτιάξω ένα γλυκό! Είχα ροδάκινα, είχα μπισκότα, σκέφτηκα, θα πρέπει να ταιριάζουν. Γιατί όχι ένα εύκολο γλυκό ψυγείου;

Πραγματικά αυτό το γλυκό γίνεται σε λίγα λεπτά και τρώγεται σε ακόμη λιγότερα ;) Θα χρειαστείτε μπισκότα πτι-μπερ ή Μιράντα (είχα Μιράντα στο σπίτι και το γλυκό βγήκε μια χαρά, μάλιστα είχε μια ευχάριστη γεύση βανίλιας αντί για βούτυρο). Ο μόνος, ας πούμε, μπελάς είναι να ψήσετε λίγο τα ροδάκινα για να μαλακώσουν και να γλυκάνουν.  Τα έβρασα μερικά λεπτά με ζάχαρη, γαρύφαλλο και κανέλα και μοσχομύρισε το σπίτι. Κατόπιν, στρώνουμε τον πάτο ενός πυρέξ με τριμμένα μπισκότα, απλώνουμε τα βρασμένα ροδάκινα και σκεπάζουμε με φρέσκια σαντιγύ και λίγο τριμμένο μπισκότο, έτσι για ομορφιά.

IMG_3163-4IMG_3168-3

Γλυκό ψυγείου με καραμελωμένα ροδάκινα
 
Prep time - Χρονος Παρασκευης
Total time - Συνολικος Χρονος
 
Εύκολο, γρήγορο και δροσερό γλυκό ψυγείου με φρέσκα ροδάκινα, μπισκότα και κρέμα.
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Dessert / Επιδόρπιο
Serves - Μεριδες: 6
Ingredients - Υλικα
  • 1 κουτί μπισκότα Μιράντα
  • 1 κιλό ώριμα, μαλακά ροδάκινα
  • 250ml κρέμα γάλακτος (1 συσκευασία)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη ξανθή
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 καψάκι βανίλια σκόνη
  • 150γρ βούτυρο (περίπου μισό φλιτζάνι και λίγο παραπάνω)
Instructions - Οδηγιες
  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια αλλά όχι μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τα 100γρ από το βούτυρο και το ρίχνουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα. Παίρνουμε τα ⅔ από το μείγμα των μπισκότων και το ρίχνουμε σε ένα μικρό πυρέξ.
  2. Πλένουμε και βγάζουμε το κουκούτσι από τα ροδάκινα. Τα κόβουμε στα οκτώ ή σε κύβους. Σε μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την ξανθή ζάχαρη να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Στο μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και στο τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Καλύπτουμε τα ροδάκινα με τη σαντιγύ και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα που φυλάξαμε στην αρχή. Μπορεί να φαγωθεί αμέσως αν και είναι καλύτερο άμα κρυώσει πλήρως.

 


Recipe in English: 

Peaches & Cream Dessert
 
Prep time - Χρονος Παρασκευης
Total time - Συνολικος Χρονος
 
This dessert will remind you a no-bake cheesecake, but without the cheese. Just add butter biscuits or digestives, cooked peaches and whipped cream and it's ready!
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Dessert / Επιδόρπιο
Serves - Μεριδες: 6
Ingredients - Υλικα
  • 250g/1 pound digestives or butter biscuits
  • 1 kg/ 2 pounds fresh, ripe, peaches
  • 250ml / 8.5 fl.oz. whipping cream
  • 2 tbs light brown sugar
  • 1 tsp cinnamon powder
  • ½ tsp clover powder
  • ½ cup icing sugar
  • ½ tsp vanilla flavoring
  • 150g / 5 oz butter
Instructions - Οδηγιες
  1. Crush the biscuits into large crumbs. Melt ⅔ of the butter and add it to the crumbled biscuits. Reserve ⅓ of the biscuit mixture for later and transfer the rest into a small rectangular pie dish.
  2. Wash and pat dry the peaches. Remove the pits and cut them into eight parts or large cubes. Heat the remaining butter in a large frying pan, over medium to high heat. Add the sugar, cinnamon and clover. Stir to dissolve. Add the chopped peaches and cook until softened, about 5-10 minutes, depending on fruit ripeness. Drain the excess liquid and add the cooked peaches to the biscuit base. Refridgerate until required.
  3. Whip the cream using a mixer. Add the icing sugar and vanilla flavouring. Pour the cream onto the cooled peaches and garnish with the reserved ⅓ of biscuit crumbles. May be served immediately or kept refridgerated until required.

Εντυπώσεις; Ερωτήσεις; Γράψτε τις στα σχόλια! Θα χαρώ να τα πούμε και στο Facebook, Twitter,Instagram και Pinterest!

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Comments

Σχόλια; Ερωτήσεις; Εντυπώσεις; Πείτε μου!