Ομελέτα Φούρνου με Κοτόπουλο

Ψητό κοτόπουλο στο φούρνο. Πολύ ωραίο κι αγαπημένο φαγητό! Αλλά ο,τι μείνει τη δεύτερη μέρα δεν είναι και τόσο ωραίο πια… Τι το κάνουμε; Μια λύση είναι το φτιάχνουμε σαλάτα. Ας πούμε του Καίσαρα, με κρουτόν και μαρουλάκι. Ωραίο αλλά μερικοί μπορεί να πουν, «μα σαλάτα θα φάμε μόνο»; Σ’αυτή την περίπτωση έχω να σας προτείνω μια ωραιότατη και σβέλτη ομελέτα φούρνου! Την σκέφτηκα μια μέρα που είχα υπόλοιπο ψαχνό κοτόπουλο από ψητό αλλά λίγο χρόνο για μαγειρική. Βγήκε φανταστική και σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα! Είναι επίσης πολύ εύκολη στην κατασκευή. Επειδή ψήνεται στον φούρνο γίνεται πιο ελαφριά σε γεύση από την τηγανιτή, πλησιάζει το σουφλέ θα λέγαμε. Μπορείτε να διαλέξετε άλλο τυρί στη γέμιση ή να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με λίγο μπέικον. Καλή όρεξη!

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 6 αυγά
  • 100γρ ψαχνό κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50-60γρ αλμυρό τυρί τύπου παρμεζάνα ή πεκορίνο, τριμμένο
  • 100γρ τυρί τριμμένο που να λιώνει, όπως κασέρι, γκούντα, ένταμ
  • 100γρ ζαμπόν καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια
  • 70ml γάλα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
  1. Βάζετε μια κουταλιά λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σωτάρετε το κρεμμύδι πρώτα και μόλις γυαλίσει προσθέτετε το ζαμπόν να πάρει χρώμα και να βγάλει τα αρώματά του. Τελευταίο το σκόρδο για λίγο. Βγάζετε από τη φωτιά κι αφήνετε στην άκρη.

  2. Με την άλλη κουταλιά λάδι λαδώνετε ένα μεσαίο πυρέξ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C στον αερόθερμο (200C αντιστάσεις). Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα σε μεγάλο μπωλ. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το κοτόπουλο και το μείγμα ζαμπόν-κρεμμυδιού. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνετε για 30 λεπτά.
  4. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή με φρέσκια πράσινη σαλάτα και τραγανό ψωμί.
Με τι άλλο συνοδεύετε συνήθως εσείς τις ομελέτες; Ποιες προτιμάτε, φούρνου ή τηγανιτές; 

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Comments

  1. Kates cakebox says

    Ελεαννάκι μου καλημέρα..εντυπωσιάστηκα με την πρότασή σου για το ιδιαίτερο αυτό μενού!!γευστικότατο και πολύ πρωτότυπο μια και έχει και το καλό »που δεν πετάμε τίποτα».Τ α συστατικά του είναι τέτοια που απογειώνουν το κοτοπουλάκι..ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!άριστη η παρουσίαση απο τις πιό special food presentation που έχω δεί τελευταία απο food bloggers!χάρηκα που η λαδένια Κιμώλου πήρε την θέση που της αξίζει!!απο την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ εντυπωσιάστηκα!σου εύχομαι καλό απογευματάκι..φιλάκια πολλά..

  2. says

    Πέλα μου σ’ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε το logo, θα μπει σε λίγο και στο ίδιο το blog, δουλεύω το σχέδιο αυτές τις μέρες (μαζί με τη δική μου μετακόμιση, με άλλα λόγια χαμός! χαχα) Φιλάκια!!!

  3. Ερμιόνη says

    Καλημέρα Ελεάνα!
    Ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε το κοτόπουλο, μιας που η αλήθεια είναι ότι κι εγώ τις περισσότερες φορές καταφεύγω στη λύση της σαλάτας!
    Με τόσο ωραία τυράκια, πράγματι θα μοιάζει πολύ με σουφλέ!
    Φιλιά, καλή εβδομάδα!

  4. says

    Αχ Καίτη μου με συγχωρείς πολύ! Δεν σου έχω απαντήσει τόσο καιρό! Είχε γίνει ένας μικρός χαμός τις τελευταίες εβδομάδες και ήταν επόμενο να «χάσω επεισόδια» όπως λένε… Σ’ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Θα τα λέμε! Φιλάκια!

Σχόλια; Ερωτήσεις; Εντυπώσεις; Πείτε μου!