Ένας άντρας στην κουζίνα: Μεξικάνικες γεμιστές πιπεριές

IMG_5277

Λίγο μπερδευτήκαμε την περασμένη εβδομάδα κι ανέβασα τα καλαμαράκια μου αντί για τη συνταγή του Αντώνη, αλλά τώρα επανορθώνω με αυτές τις νόστιμες πιπεριές. Η γέμισή τους είναι ένα πλούσιο μείγμα από κιμά, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και μπαχαρικά. Κανονικά ένα μεξικάνικο πιάτο είναι πικάντικο, αλλά μπορείτε να παραλείψετε τη σκόνη τσίλι. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο χωρίς να είναι καυτερό!

IMG_5272

Ένας άντρας στην κουζίνα: Μεξικάνικες γεμιστές πιπεριές
 
Cook time - Χρονος Μαγειρεματος
Total time - Συνολικος Χρονος
 
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Main/Κυρίως
Cuisine - Κουζινα: Μεξικάνικη
Serves - Μεριδες: 4-8
Ingredients - Υλικα
  • 8 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 750γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500γρ τομάτα ψιλοκομμένη
  • 50γρ κουκουνάρια (1 φακελάκι)
  • 100γρ φυστίκια cashews
  • 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • ½ κ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γλ. τσίλι σκόνη ή πιπέρι καγιέν (αυξομειώστε ανάλογα τις αντοχές σας)
  • 200γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Instructions - Οδηγιες
  1. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε στη μέση τις πιπεριές. Τις καθαρίζουμε από τα σποράκια. Λαδώνουμε το εσωτερικό τους και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180C μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε τηγάνι, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και τους ζεσταίνουμε, χωρίς λάδι, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τους μεταφέρουμε σε πιάτο για μετά.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα το κρεμμύδι, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά κι ανακατεύουμε. Σωτάρουμε τον κιμά μέχρι να μην έχει πια κόκκινα σημεία. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την τομάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά του, περίπου 20-30 λεπτά.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια κι αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τις βάζουμε στο γκριλ μερικά λεπτά για να λιώσει το τυρί.

 

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: