Λεμονατο κοτοπουλο με σαλτσα μουσταρδας

Το κοτόπουλο αυτό το φτιάχνω τόσο συχνά που δεν είχα σκεφτεί να το ανεβάσω στο blog, μέχρι που με ρώτησε προχτές η γειτόνισσα από κάτω “τι καταπληκτικό μαγείρευα και μύρισε όλο το σπίτι;” Της εξήγησα, ενθουσιάστηκε και μου έδωσε ρητές εντολές να το ανεβάσω, να το μάθουν όλοι! Κατόπιν επιθυμίας του κοινού λοιπόν, ιδού η συνταγή για μυρωδάτο κοτόπουλο με λεμόνι και μουστάρδα…

Έχω μείνει δίχως φορητό υπολογιστή. Μπορείτε να το συγκρίνετε με το “έχω μείνει δίχως σπίτι”. Για δεύτερη φορά μέσα σ’ένα εξάμηνο, χάλασε το CD/DVD-ROM player. Ξέρετε, αυτό που βάζουμε μέσα τα CD για να παίξουν. Την πρώτη φορά, το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήμουν τυχερή: είχαν το ανταλλακτικό και το έφτιαξαν επιτόπου. Ο φορητός μου μού έλειψε μόνο μια εβδομάδα. Αυτή τη φορά δεν ήμουν τόσο τυχερή. Ανταλλακτικό δεν υπάρχει, το έχουν παραγγείλει αλλά δεν ξέρουν πότε θα το έχουν! Πάνε ήδη δυο εβδομάδες κι ακόμη καμία είδηση!

Στο αναμεταξύ, ας απολαύσουμε αυτό το υπέροχο κοτοπουλάκι που ζηλεύει όλη η γειτονιά!

Λεμονάτο κοτόπουλο με μουστάρδα
 
Prep time - Χρονος Παρασκευης
Cook time - Χρονος Μαγειρεματος
Total time - Συνολικος Χρονος
 
Εύκολη συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο κατσαρόλας με λεμόνι και μουστάρδα.
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Main/Κυρίως
Cuisine - Κουζινα: Greek / Ελληνική
Serves - Μεριδες: 4
Ingredients - Υλικα
  • 1 δισκάκι κοτόπουλο στήθος (περίπου 400γρ)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Γαλλική
  • 1 κύβο κότας
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • ½ κ.γλ. αλάτι (προαιρετικά)
  • πιπέρι λευκό
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
Instructions - Οδηγιες
  1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και λιώνετε το σκόρδο. Κόβετε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους.
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεστάνει αρκετά ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο. Σωτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει λίγο καφέ χρώμα το κοτόπουλο σε μερικά σημεία. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο.
  3. Προσθέτετε το νερό, τον κύβο κότας, τη ρίγανη, η μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε να λιώσει η μουστάρδα στο νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά και σιγοβράζετε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, ανακατεύετε σε ένα μικρό μπολ το άνθος αραβοσίτου με λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου ώστε να λιώσει. Κατόπιν το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με αρωματικό πιλάφι basmati ή πουρέ πατάτας.
Notes - Σημειωσεις
Οι ποσότητες των μπαχαρικών είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να τις αυξήσετε ή να τις μειώσετε ανάλογα το γούστο σας.

Recipe in English:

Lemon and Mustard Chicken Stew
 
Prep time - Χρονος Παρασκευης
Cook time - Χρονος Μαγειρεματος
Total time - Συνολικος Χρονος
 
Lemon and mustard chicken stew recipe.
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Main/Κυρίως
Cuisine - Κουζινα: Greek / Ελληνική
Serves - Μεριδες: 4
Ingredients - Υλικα
  • 400g ~ 1 pound chicken breast fillet
  • juice from 1 lemon
  • 1 tbs French mustard
  • 1 chicken stock cube
  • 1 onion
  • 1 clove garlic
  • 1 tbs dry oregano
  • white pepper to taste
  • 2 cups water
  • 2-3 tbs oil for frying
  • 2 tsp corn flour
Instructions - Οδηγιες
  1. Finely chop the onion and crush garlic clove. Cut the chicken fillet into large cubes.
  2. In wide saucepan, heat the oil over medium to high heat. Fry the onion and garlic first, and after two minutes add the chicken. Saute until the chicken is no longer pink but has a few light brown spots. Pour the lemon juice into the saucepan and reduce heat to medium.
  3. Add the water, stock cube, oregano, mustard, salt and pepper. Stir until mustard is dissolved. Once the mixture starts to boil, reduce the heat even further and let simmer, covered, over a very low heat, for 40 minutes or until the chicken is tender.
  4. Dissolve the corn flour in a bowl using some of the chicken sauce from the saucepan. Add the corn flour mixture to the chicken once it's ready and let it simmer for another 2 minutes. Serve with aromatic basmati rice or mashed potatoes.

 

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Comments

  1. ΕΛΕΝΑ says

    Ωραία συνταγή Ελεάννα μου, το κοτόπουλο μπορούμε να το μαγειρέψουμε με ένα σωρό τρόπους και να πάρουμε πολύ νόστιμα αποτελέσματα.
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

  2. Anastasia Th says

    και μενα το λεμονατο μου αρεσει περισσοτερο!! και ειδικα με μουσταρδα ειναι σουπερ!! τελεια η συνταγη σου!! σλουρπ!

  3. Silena says

    Τρελαίνομαι για το λεμονάτο
    κοτόπουλο όχι πως το κοκκινιστό δε θα το τιμήσω!!!!!
    Το πιάτο σου είναι καταπληκτικό γεμάτο γεύσεις και αρώματα!!!!!

    Με το δίκιο της η γειτόνισσα ξεσηκώθηκε!!!!!

    Κάπως έτσι το κάνω κι εγώ εκτός από το άνθος, θα γίνεται έτσι
    ωραία δεμένη σαλτσούλα!!!!!! Μιαμ!!!!!
    Καλό βράδυ!!!!! Φιλιά!

  4. says

    Συμφωνώ μαζί σου Σιλένα! Και τα δυο είναι πολύ ωραία, αλλά το λεμονάτο είναι το κάτι άλλο! Γίνεται φυσικά και χωρίς το άνθος αλλά γενικά μου αρέσει να το προσθέτω στις σάλτσες… Καλό βράδυ επίσης! Φιλάκια!

  5. says

    Ελεάννα μου τέλειο το λεμονάτο κοτοπουλάκι, μου αρέσει πάρα πολύ και η πρότασή σου είναι εξαιρετική!Υπομονή με τον Η/Υ τα έχω περάσει!
    Φιλάκια!!!

  6. says

    Ευχαριστώ Ελένη μου! Αχ σήμερα μου τηλεφώνησαν να μου πουν ότι ακόμα να βρεθεί το ανταλλακτικό κι ότι θα περιμένω κι άλλο!!! Κλαψ!!! :(

  7. says

    Εννοώ αυτό που λέμε συχνά “κορν φλάουρ” και γράφει στο κουτί “για σάλτσες και κρέμες”, όχι το μείγμα για γλυκιά κρέμα που επίσης βασίζεται στο άνθος αραβοσίτου.

  8. maria says

    καλημερα σας
    ωραια η συνταγη αλλα εμενα μου βγηκε λιγακι ξινο και αλμηρο με ολοκληρο το λεμονι, τη μουσταρδα, το κυβο και το αλατι! μηπως πρεπει να παραλειψουμε τον κυβο και να βαλουμε μισο λεμονι καλυτερα? περιμενω γνωμες!

    • Eleanna says

      Ναι φυσικά! Αυτά είναι θέμα γούστου στο κάτω κάτω. Όσοι το έφτιαξαν μέχρι τώρα δεν μου έχουν πει τίποτα αλλά στις συνταγές του φαγητού ειδικά υπάρχει ελευθερία :) Θα πρότεινα να κρατήσεις τον κύβο ή έστω τον μισό γιατί δίνει νοστιμιά και να κόψεις το αλάτι. Επίσης μπορείς να μειώσεις το λεμόνι στο μισό ή να το αντικαταστήσεις με ένα μικρό ποτηράκι λευκό κρασί.

    • Eleanna says

      Για σιγουριά πάντως μείωσα το αλάτι στη συνταγή και τη μουστάρδα. Καλύτερα να χρειάζεται να το αυξήσει κάποιος παρά το αντίστροφο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: