Φωλίτσες με λευκά τυριά και ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!

Photo Credits: Athina Panou – with permission

Ποιος δεν αγαπάει τα πάρτι; Ειδικά ένα πάρτι με λαχταριστά φαγητά και γλυκά, αλλά και ωραία παρουσίαση. Στο καινούριο βιβλίο της αγαπημένης μας Αθηνάς Πάνου (Sugar Buzz) θα βρείτε 30 πρωτότυπες συνταγές για αλμυρά και γλυκά, που θα συνοδεύσουν τις γιορτές και τα γενέθλια μικρών και μεγάλων, οι περισσότερες εύκολες και γρήγορες, και επιπλέον θα σας δώσουν την ευκαιρία να δημιουργήσετε με απλά υλικά. Επίσης, θα βρείτε μια εύκολη και εντυπωσιακή τούρτα, ιδανική για κάθε πάρτι!

Λίγα λόγια για την Αθηνά:

Η ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΟΥ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι πολιτικός µηχανικός µε µεταπτυχιακές σπουδές στα περιβαλλοντικά και στα παιδαγωγικά. Η αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική την οδήγησε το 2009 να αρχίσει να γράφει το δικό της food blog (www.sugarbuzz.gr), στο οποίο παρουσιάζει αποκλειστικά συνταγές γλυκών, και να παρακολουθεί σεµινάρια ζαχαροπλαστικής και φωτογραφίας. Πήρε το 2ο βραβείο στο διαγωνισµό µαγειρικής του ελληνικού περιοδικού Olive το 2010. Ασχολείται επαγγελµατικά, µεταξύ άλλων, µε την παρασκευή και διακόσµηση cupcakes, τα οποία και λατρεύει.

PARTY

Οδηγίες συμμετοχής στο διαγωνισμό:

Για να μπείτε στην κλήρωση, θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω (όλα):

Στην κλήρωση μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 12.01 μ.μ. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 έως 12.01 π.μ. Τρίτη 30 Δεκεμβρίου (δηλ. μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη). Ο/Η νικητής/τρια θα ανακοινωθεί την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! (ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

Φωλίτσες με λευκά τυριά
 
Recipe source - Πηγη:
Recipe type - Ειδος: Appetizer / Ορεκτικό
Ingredients - Υλικα
  • 3 φύλλα κρούστας
  • 200γρ φέτα
  • 140γρ ανθότυρο
  • 100γρ γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 1½ κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
  • ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40γρ ελαιόλαδο
Instructions - Οδηγιες
  1. Σε ένα μπωλ λιώνουμε με πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το πιπέρι και το δυόσμο.
  3. Ανάβουμε το φούρνο στους 180C, στις αντιστάσεις και λαδώνουμε ένα ταψάκι για μάφιν.
  4. Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 12 τεμάχια (4 κάθετες γραμμές x 3 οριζόντιες)
  5. Τοποθετούμε ένα κομμάτι σε μια θήκη. Λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο, τοποθετούμε δεύτερο κομμάτι, λαδώνουμε πάλι και τέλος ένα τρίτο κομμάτι. Ομοίως σε όλες τις θήκες.
  6. Μοιράζουμε τη γέμιση στις 12 "φωλιές".
  7. Ψήνουμε για 30', ώσπου να ροδίσουν.
Notes - Σημειωσεις
Αποφεύγουμε το αλάτι λόγω φέτας.

 

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Comments

  1. says

    τι υπεροχα μου θυμιζουν τα παρτυ των 90’s τουλαχιστον εδω στο σοι μου!! ωραια ιδεα!!! εγω θα συμφωνησω με το παραπανω παρτυ χωρις τυροπιτακια πιτες και σφολιατακια δεν ειναι παρτυ!!

  2. sp00nstories says

    Καλέ ας κάνουμε κανένα πάρτυ να δοκιμάσουμε να δούμε χαχα Αλλά για μένα πιτσάκια handmade είναι τα καλύτερα μου!Φιλιά^^

Σχόλια; Ερωτήσεις; Εντυπώσεις; Πείτε μου!