Γιορτινό Τραπέζι με Αυγοτάραχο και Παλαιωμένο Τσίπουρο

PicMonkey Collage

Τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά είναι κατά παράδοση μέρες που αξίζει να φάμε και να πιούμε τα καλύτερα. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που παράγει εξαιρετικής ποιότητας γευστικά προϊόντα. Δύο από αυτά είναι το Αυγοτάραχο «Trikalinos» και το Παλαιωμένο Τσίπουρο «Dark Cave». Το φινετσάτο αυγοτάραχο Trikalinos «παντρεύεται» πετυχημένα με το βελούδινο τσίπουρο 5 ετών «Dark Cave» της αποσταγμοποίιας Τσιλιλή.

darkcave01

Το στιβαρό απόσταγμα “Dark Cave”, διαθέτοντας ένα εύρος από μελωμένα ποικιλιακά αρώματα αποξηραμένων φρούτων (δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου) και πικάντικα αρώματα (βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο), εναρμονίζεται πλήρως με τον ελαιώδη χαρακτήρα του “Αυγοτάραχου Trikalinos”, που έχει σφραγίσει στον πυρήνα του μια πολυεπίπεδη παλέτα: θαλασσινό αεράκι, τύρφη και ιώδιο σε συνδυασμό με τη μακράς διάρκειας κρεμώδη γεύση από καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Το παλαιωμένο τσίπουρο “Dark Cave” της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας. Η διαδικασία της ωρίμανσης γίνεται σε προσεκτικά επιλεγμένα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι, για τουλάχιστον 5 χρόνια. Καταναλώνεται σκέτο ή με την προσθήκη λίγου πάγου.

trikalinos_bottarga_box

Η κορωνίδα των προϊόντων της εταιρίας της οικογένειας Τρικαλινού, το “Αυγοτάραχο Trikalinos”, έχει προταθεί από διεθνείς δημοσιογράφους γεύσης ως η εναλλακτική λύση στο χαβιάρι, ενώ καταχωρήθηκε από τον διάσημο Ισπανό σεφ Ferran Adria, ως ένα από τα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά προϊόντα του κόσμου.

Trikalinos_Bottarga_logo_EN

Συνδυάστε το παλαιωμένο τσίπουρο «Dark Cave» με λεπτές φέτες “Αυγοτάραχου Trikalinos” σκέτες ή σε φρυγανισμένο ψωμί θα το κολακεύσουν απίστευτα ανοίγοντας έναν ‘μακρύ διάλογο’ μεταξύ των πλούσιων αρωμάτων από μπαχάρια και φρούτα του εξαιρετικού αποστάγματος και της θαλασσινής αύρας του μελωμένου “Αυγοτάραχου Trikalinos”. Ιδανικός συνδυασμός για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Σχόλια; Ερωτήσεις; Εντυπώσεις; Πείτε μου!