Sunday Edition: Μια αφηρημένη δεσποσύνη κι ένας ιππότης με αυτοκίνητο

Sunday Edition (1)

Μια σωστή γυναίκα πρέπει να έχει πάντα – τουλάχιστον – ένα ιππότη να τη στηρίζει στα δύσκολα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια αφηρημένη food blogger! Πήγαμε που λέτε, με τον co-blogger Αντώνη, στη Βαλεντίνα την Πέμπτη που μας πέρασε (ήτοι Ρώσικο εστιατόριο στην Καλλιθέα) να κάνουμε γευσιγνωσία. Πάμε, συστηνόμαστε, καθόμαστε, έβρεχε κιόλας, βγάλαμε τα παλτά, κασκόλ, σκουφιά και λοιπά χειμερινά αξεσουάρ και αρχίζουν να έρχονται οι σαλάτες και τα ορεκτικά. Σε αυτό το σημείο, η γνωστή σας ξεμυαλισμένη food blogger, βγάζει τη φωτογραφική της μηχανή για να αποθανατίσει τα μπλίντσικι και την πατζαροσαλάτα. Και ανακαλύπτει με τρόμο ότι έχει αφήσει την κάρτα μνήμης της μηχανής στον υπολογιστή στο σπίτι (για άλλη μια φορά, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει η Κόνα από το Sabor by Conna). Αμάν. Τώρα τι κάνουμε αδέρφια;

347466-42019-30

Sir Anthony!

Σωτήρας πρώτος: Google maps, εντόπισε Γερμανό κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ Καλλιθέας. Σωτήρας δεύτερος: ο προαναφερθείς ιππότης, δηλαδή ο Αντώνης, που με βαριά καρδιά εγκατέλειψε το μόλις σερβιρισμένο φαγητό (για Ταύρο αυτό που του έκανα ήταν κανονικό καψόνι) και με μετέφερε, άρον άρον μέσα στη βροχή, με το αυτοκίνητο μέχρι το Γερμανό όπου ευτυχώς βρήκα κάρτες μνήμης, πήρα μια μικρή και επιστρέψαμε στο εστιατόριο. Μετά πότισα τον Αντώνη βότκες για να πάνε τα φαρμάκια κάτω που έφαγε κρύα τα μπλίντσικι ;) Τέλος καλό, όλα καλά.

Τα μπλίντσικι της Βαλεντίνας

Τα μπλίντσικι της Βαλεντίνας, γεμιστά με φέτα κι ανθότυρο. Ακόμα και κρύα υπέροχα.

Για τη Βαλεντίνα περισσότερα σε επόμενο ποστ.

Στο αναμεταξύ οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι γιόρτασαν αυτή την εβδομάδα την Ημέρα των Ευχαριστιών, δηλαδή Thanksgiving. Αν κι έχει καταλήξει σήμερα να είναι πρόδρομος των Χριστουγέννων και παραμονή εκπτώσεων (“Black Friday”), ιστορικά προέρχεται από παρεμφερείς θρησκευτικούς εορτασμούς στην Αγγλία της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης (16ος αιώνας). Στην Αμερική και τον Καναδά αυτές οι γιορτές πήραν τα χαρακτηριστικά γιορτής του θερισμού. Στην Αμερική ειδικά λέγεται ότι οι πρώτοι άποικοι γιόρτασαν το 1621 την ημέρα των Ευχαριστιών μαζί με αυτόχθονες κατοίκους στη Μασαχουσέτη, όπου αντήλλαξαν γαλοπούλες, κολοκυθόπιτες, αγάπες και φιλιά, αν και λίγες ενδείξεις υπάρχουν ότι ήταν πραγματικό γεγονός. Η ουσία της γιορτής είναι να μαζεύονται φίλοι και οικογένεια γύρω από ένα πλούσιο τραπέζι και να αποδίδουν ευχαριστίες σε όποιον ή ο,τι θεωρούν ότι το οφείλουν, π.χ. το Θεό, τους φίλους που τους στήριξαν, το σύμπαν, ανάλογα με τα πιστεύω του ο καθένας. Βασικά είναι ευκαιρία για πολλή γαλοπούλα και κολοκυθόπιτες ;)

Η Ημέρα των Ευχαριστιών ενός χάμστερ. Πλήρες μενού. Καλεσμένοι ο κούνελος κι ένα ινδικό χοιρίδιο… Γιατί και τα χάμστερ έχουν δικαίωμα στο Thanksgiving!

Όσο οι Αμερικανοί γιορτάζουν το Thanksgiving, το Foodaki προετοιμάζεται τα Χριστούγεννα. Το ραδιόφωνό μου είναι κολλημένο στον Easy 97,2 με Χριστουγεννιάτικα 24 ώρες το 24ωρο και ο στολισμός του σπιτιού επιτέλους πλήρης. Ο Δεκέμβριος θα είναι αφιερωμένος στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές!

IMG_5065

Μέχρι και τα αρκουδάκια είναι Χριστουγεννιάτικα!

IMG_5084

Ο πρωταγωνιστής των ημερών με όλα του τα στολίδια

IMG_5071

Αυτά για τώρα. Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες;

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Comments

  1. says

    Ιππότης με τα όλα του! Αυτό ειδικά που άφησε το φαγητό του για να βοηθήσει την ξεχασιάρα μπλόγκερ είναι άκρως ηρωικό! Εγώ μάλλον θα έπαιρνα και το πιάτο μαζί μου… χαχαχα!
    Πολλά φιλιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>