Δείπνο στο ωραιότερο “μπαλκόνι” της Αθήνας

IMG_4253-3

Δυο πράγματα θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος: καλό φαγητό και καλή παρέα. Όταν μάλιστα συνδυάζονται μαζί με την ωραιότερη θέα της Αθήνας, τότε οι ώρες κυλούν χωρίς να το καταλάβεις! Κάπως έτσι έγινε στο δείπνο για bloggers που ετοίμασε η Μανουέλα Λαιμού για τα 40 χρόνια του St George Lycabettus Hotel, στο εστιατόριο Le Grand Balcon.

Την παρέα αποτελούσαν, εκτός από την υποφαινόμενη, οι: Εύα Μονοχάρη (Funky Cook), Αθηνά Πάνου (sugarbuzz), Έλενα Σμπώκου (Elena is Cooking), Εβίνα Καπιτζόγλου (Cook & Feel), Κατερίνα Μαντά (k-mag.gr), Δανάη Ισσάρη (maintanos) κι ο μόνος άντρας της παρέας, Marko Rossi (maintanos). O σεφ Βασίλης Μήλιος είχε ετοιμάσει πολύ όμορφα πιάτα και σε συνδυασμό με την ωραία θέα και την καλή παρέα, βρεθήκαμε, 1 ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ακόμη να κουβεντιάζουμε και να χασκογελάμε σαν έφηβοι.

IMG_4255-3

Με την άφιξή μας, ο μπάρμαν του Le Grand Balcon μας υποδέχτηκε με ένα πρωτότυπο και δροσερό welcome drink, με ρακί, δυόσμο και αγγούρι.Το δείπνο ξεκίνησε , όπως είθισται σε κάθε δείπνο που σέβεται τον εαυτό του, με μια σούπα. Εν προκειμένω, με σούπα ξινού τραχανά με γαρίδες και αφρό φέτας. Ακολούθησαν τα ψαρικά: χτένια σε κρούστα εσπεριδοειδών με πουρέ αρακά και ραβιόλι παντζαριού, και λαυράκι τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο με σάλτσα αυγολέμονο και αφρό πράσινου λεμονιού.

Σούπα με τραχανά, λαυράκι σε αμπελόφυλλο, χτένια με πουρέ αρακά

Σούπα με τραχανά, λαυράκι σε αμπελόφυλλο, χτένια με πουρέ αρακά

Η σαλάτα ήταν baby σπανάκι με ψητό μανούρι, μαριναρισμένα βατόμουρα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, θα έλεγα το δεύτερο πιο αγαπημένο μου πιάτο της βραδιάς. Κατόπιν ήρθε ψητό αρνάκι σε κρούστα από φυστίκια Αιγίνης με πατατούλες και το πιάτο “σταρ” της βραδιάς, μοσχαρίσιο φιλέτο που σιγοψηνόταν πάνω σε μια πλάκα από καυτό αλάτι, ώστε να ψηθεί όσο το ήθελε ο καθένας μας. Συνοδευόταν από μια σάλτσα πιπεριού, άγρια μανιτάρια και σπαράγγια. Πραγματικά υπέροχο, τόσο ως παρουσίαση όσο και γεύση.

Σαλάτα baby σπανάκι και ψητό μανούρι

Σαλάτα baby σπανάκι και ψητό μανούρι

Αρνάκι σε κρούστα από φυστίκια Αιγίνης και πατάτες

Αρνάκι σε κρούστα από φυστίκια Αιγίνης και πατάτες

Μοσχαρίσιο φιλέτο ψημένο σε πλάκα αλατιού

Μοσχαρίσιο φιλέτο ψημένο σε πλάκα αλατιού

Από ένα τέτοιο δείπνο φυσικά δεν μπορούσε να λείπει το επιδόρπιο. Ή μάλλον, ΤΑ επιδόρπια (πληθυντικός) γιατί μας ήρθε ένας ατομικός δίσκος με ποικιλία γλυκών: σορμπέ σοκολάτα, κλασικό μωσαϊκό με σορμπέ μανταρίνι, γλυκιά πίτα με δαμάσκηνα και μια ανάλαφρη μους με φλούδες σοκολάτας.

IMG_4307-3

Χάρη στο ωραίο περιβάλλον του ανακαινισμένου Grand Balcon, τη θέα της φωτισμένης Αθήνας, το εξαιρετικό μενού, το ευκολόπιοτο κρασί και βέβαια την καλή παρέα, γιορτάσαμε τα 40 χρόνια του St George Lycabettus Hotel με μια υπέροχη βραδιά!

Πληροφορίες:

Le Grand Balcon
St George Lycabettus Hotel
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7416191

Μη χάνετε συνταγή!

γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις συνταγές και τα νέα του blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>